Carti, autori, evenimente


Scrie o carte!

Posted in fiiAutor by Vasile Poenaru on the februarie 18th, 2011
Vasile Poenaru, infoprenorAm participat în Statele Unite la un seminar despre cum să faci bani pe Internet.

Printre mai multe metode prezentate acolo, una era aceasta: scrie o carte şi publică-o cu mijloace electronice.

      Din cele douăzeci şi patru de persoane care eram acolo, s-au auzit, probabil, douăzeci şi două de glasuri (eu şi vecinul meu – şi el scriitor – am păstrat tăcere):

      – E prea greu! Nu ştim cum.

Tony, instructorul, a replicat:

      – Aud asta mereu. Prea greu! Nu ştim cum! Şi totuşi… Terry, ce ştii tu cel mai bine să faci?

      – Eu? – răspunse Terry, o doamnă micuţă de statură, bruneţică, care avea probabil treizeci şi cinci de ani şi mai bine… Nu ştiu să fac nimic. Am studiat dreptul, dar am abandonat după doi ani, m-am măritat şi… de când mă ştiu, îngrijesc de cei patru copii ai noştri.

      Tony atât a aşteptat.

      – Excelent! Te-ai calificat ca autoare a cărţii Cum să îngrijeşti patru copii fără prea mare bătaie de cap! Scrii acolo despre tine, despre cum ţi-ai crescut copiii, despre cum îţi împarţi ziua între gătit, dereticat prin casă, mers la grădiniţă, aplanarea certurilor, temele pentru şcoală, mersul la parcul de distracţii sau la picnic, vacanţele în familie, participarea la bunul mers al lucrurilor la şcoală… Faci un capitol pentru fiecare temă şi, în câteva săptămâni, ai un produs pe care îl poţi publica pe Internet. În acest fel, experienţa ta de mulţi ani de zile devine sursă de inspiraţie pentru milioane de mămici care şi-au abandonat studiile sau cariera pentru a se dedica celei mai nobile meserii din lume: creşterea şi educarea propriilor copii!

      Terry deveni brusc atentă şi gânditoare. Părea să fi avut o revelaţie profundă: ceea ce făcea ea era important! Nu însemna că nu făcuse nimic demn de menţionat în viaţă. Deţinea informaţii care puteau fi utile şi altor persoane – din întreaga lume. Însă, ezitând, a răspuns:

      – Poate ai dreptate… şi totuşi, eu nu ştiu să scriu!

      – Şi asta se rezolvă. Închipuie-ţi că scrii o serie de scrisori unei prietene şi caută să scrii în aşa fel încât să ai sentimentul că te va înţelege. Când ai terminat scrisorile acestea, citeşte totul de la capăt, vezi unde trebuie să mai clarifici unele aspecte şi apoi roagă pe soţul tău şi prietenii voştri să citească şi să facă observaţii. Poţi, de asemenea, să te adresezi unei edituri. Editura te va ajuta nu numai cu stilizarea textului, dar şi cu publicarea şi mai ales promovarea pe Internet. Fără promovare continuă, nu prea se fac vânzări. Laşi editura să te promoveze şi să se ocupe de vânzări, iar tu scrii cartea următoare…

      Am ţinut un timp legătura cu Terry şi ştiu că i-a luat o lună de zile după seminar pentru a termina cartea şi a o oferi unei edituri.

      Acelaşi lucru îl poţi face şi tu. Ideea de a scrie o carte nu trebuie să te sperie. Nu trebuie să o alungi din minte imediat ce o auzi. Gândeşte-te că fiecare dintre noi este unic. Fiecare dintre noi are o altă experienţă de viaţă şi reflectă Universul în felul său aparte. Şi fiecare reflectare particulară a Universului ne interesează în cel mai înalt grad pe noi toţi ceilalţi.

      Eşti profesoară şi ai predat doi ani… cinci ani… douăzeci şi cinci de ani? În mod sigur te-ai întâlnit cu cazuri speciale şi le-ai rezolvat în mod personal, creator. În mod sigur ai ce să ne spui nouă tuturor din experienţa ta.

      Ai un soţ care este şofer de taxi… sau apicultor amator… sau colecţionar de tablouri… Ce carte interesantă poţi să scrii folosind informaţiile pe care ţi le transmite soţul tău sau în colaborare cu el!

      Ţi-ai renovat singur casa? Cum ai făcut asta? Ce ne înveţi pe noi ceilalţi în legătură cu renovarea casei, ca să ne fie mai uşor când vom vrea să facem şi noi acelaşi lucru?

      Sau ai în minte ideea unui roman, a unui volum de poezii, a unei cărţi de scurte povestiri, a unei cărţi pentru copii? Pune pe hârtie planul cărţii şi apoi scrie o secvenţă în fiecare zi.

      Dacă vrei să-ţi publici singur/singură pe Internet cartea ta şi să te ocupi de promovarea, de vânzarea ei şi de încasarea directă a banilor rezultaţi, eu te voi învăţa să faci asta pas cu pas. Pur şi simplu trimite-mi întrebările tale, apăsând aici.

      Iar dacă vrei să mă ocup eu personal de cartea ta, pentru ca tu să poţi trece la cartea următoare şi să nu-ţi baţi capul cu procesarea, promovarea şi vânzarea ei, o poţi face foarte uşor. Pentru mai multe informaţii, apasă aici!

129 Responses to 'Scrie o carte!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Scrie o carte!'.

 1. ofelia said,

  on mai 27th, 2013 at 2:18 pm

  Va multumesc pentru acest raspuns. Imi pare rau ca trebuie sa va informez pentru neparticipare la aces curs deoarece sunt in Italia. Muncesc aici … iar concediul l-am terminat de curand.Inca o data Multumesc, pentru amabilitatea dvs. O sa vad ce Alte Optiuni gasesc.

 2. ghita said,

  on iunie 1st, 2013 at 11:04 am

  as vrea tare mult sa scriu o carte …… sau, ma rog. un roman poate .


 3. on iunie 3rd, 2013 at 4:08 pm

  Participati la cursul meu „Cum scriem o carte” si veti invata cum se scrie un roman.

 4. TyreXo said,

  on iunie 2nd, 2013 at 10:21 pm

  Despre ce ati spus aici :


  Vasile Poenaru said,

  on February 27th, 2012 at 9:42 pm

  Daca doriti publicarea in format digital, puteti incerca la editura ePublishers (info@epublishers.info).
  Pretul pentru publicarea unei carti incepe de la 200 de euro (v. http://www.eLiteratura.net)

  Adica,eu trebuie sa va platesc voua 200 de euro pentru cartea care vreau so public pe site si ea sa coste doar 5$ , adica cum vine asta? eu platesc mai mult decat sa coste? si 200 de euro e cam mult,zic eu.


 5. on iunie 3rd, 2013 at 4:14 pm

  5 dolari costa un exemplar. Daca cititorii dvs sunt in numar de, sa spunem, 10 000, se incaseaza 50 000 de dolari. Din acestia, 20 000 sunt ai dvs iar restul acopera cheltuielile editurii cu redactarea, actualizarea, securizarea, gazduirea pe site, promovarea, comercializarea, salariile, taxele catre stat etc etc… In acest context, co-investitia dvs de 200 euro nu mai pare asa de mare, nu-i asa?!

 6. Andreea C. said,

  on iunie 23rd, 2013 at 11:57 am

  Buna ziua, am 16 ani si imi doresc foarte mult sa scriu romane si povestiri scurte. Am deja cateva idei si avand in vedere ca a venit vacanta de vara , voi avea timp sa ma apuc sa le scriu. Ideile mele sunt in mare parte SF, putin si gotice, eu fiind inspirata de autori ca Edgar Allan Poe, Bram Stoker, Charlotte Bronte.
  Totusi, sunt confuza. Eu daca in cateva zile va voi trimite povestea mea, ce se va intampla pe mai departe? Tocmai am vazut ca va trebui sa va platesc 200 de euro (in cazul meu, parintii o vor face). Nu inteleg pasii pe care trebuie sa-i fac ; si imi puteti publica doar o povestire scurta, sau e nevoie de mai multe pentru a umple continutul unui roman? (nu stiu daca am fost destul de explicita, poate nu are sens ce am intrebat).
  Mai mentionez ca, daca va iesi bine, as vrea sa va las pe dumneavoastra sa va ocupati de carte.

  Multumesc!


 7. on iunie 25th, 2013 at 8:48 am

  Ai primit e-mailul de la Editura?

 8. Andreea C. said,

  on iunie 23rd, 2013 at 12:02 pm

  Am revenit, dumneavoastra ati spus :

  „Vasile Poenaru said,

  ON FEBRUARY 27TH, 2012 AT 9:42 PM
  Daca doriti publicarea in format digital, puteti incerca la editura ePublishers (info@epublishers.info).
  Pretul pentru publicarea unei carti incepe de la 200 de euro (v.”

  Daca eu am doar o povestire scurta tot atat trebuie sa platesc? Sau trebuie sa scriu mai multe, si toate acestea vor alcatui o carte, pentru care va trebui sa platesc 200 de euro?


 9. on iunie 29th, 2013 at 5:09 pm

  vreau sa scriu o poveste din copilarie


 10. on iunie 30th, 2013 at 2:21 am

  ma numesc raileanu liliana sunt nascuta in bacau in 1973/30/03 pe str.alecu rusu bl 33 scj sp 43 et10de mic copil traiesc un cosmar am invatat la scoala nr 20 din cartier am spsolvit doar 6 clase de oare ce am fost scoasa din scoala datorita primului meu cosmar aveam varsta de 10 ani si3 luni cind tatal meu ma violat.numitul lupu ion lucra la panificatie fabrica de paine era schimbu 1 iar mama mea lupu mariana lucra schimbu 2 la confectie o fabrica de inbracaminte cind mama se pregatea de plecare la serviciu pe la orele 13/30 mia spus sai zic tatei sa continuie varuitul in casa si sa nu iesim afara defapt suntem 7 frati dar in casa eram nimai eu cu fratele meu lupu gabriel pela orele 15.00 a venit tata era putin beat iam spus ce mia zis mama sa faca dupa care ia dat lui gabriel banii sasi ia ceva si sa ia o sticla de vin gabriel a plecat dupa care ma tras in usa dela baie si mia distrus copilaria ma violat ma bagat in cada cu apa rece ma pus sa ma spal afost un cosmar gabriel batea la usa si el nu sa deranjat cu nimic mia zis ca ma omoara daca spun ceva si apoi ma pus sa ma inbrac si sa deschid usa eram un copil doar am deschis usa bagi a intrai si eu am iesit mam dus la o vecina ib blocul din spatele blocului nostru dupa care iam povestit tragedia colegei mele de clasa pe nume buzatu lenusa am rugato sa ma lase sa ma ascund in casa ei dar parintii ei mau trimis acasa miera foarte frica nu mai voiam sa ma duc acasa asa lenus ma bagat pe furis in casa si ma ascuns sub pat dar ea mai avea un frate buzatu titi cara a profitat de cosmarul meu si ca nu aveam unde ma duce si ma violat pina dimineataadoua zi dimineata mau scos din casa si nusa mia propus sa merg la o bunica dea ei care ie singura si are nevoie de ajutor am fost multumita ca nu ma duc iar la tata si am acceptat ma dus la un apartameni din zimbru unde era o femeie cu un copil mic in brate si spunea ca ia ie in vizita si trebuie sa plece nusa mia zis ca pleaca si ia si ma lasat acolo singura sa astept bunicuta dupa vreo jumatate de ora a venit un baiat pe nume marcel veru mia spus cai propietar miera frica am vrut sa ies dar a incuiat usa si ma violat apoi a mai venit unul gabi mihailescuma violat si el dupa care doua zile de cosmar batuta inchisa nemincata distrusa mau incuiat in casa si sau dus sami aduca clienti sa facem banii dupa plecarea lor am incercat sa fug dar toate giamurile erau inchise cu grate nimai la baie nu era dar era un geam mic si o distanta foarte mica intre blocuri dar cu frica cu straduire zgiriata socata ma reusit mam dus in curtea scoli de acolo vedeam geamurile casei mele stateam ascunsa in tufisuri iera seara un vecin ma vazut sa dus si a aduso pe sora mea mai mare cristina ma prins ma dus acasamama ma batut rau mera frica sa spun apoi tata ma batut si cind ramineam singura cu el ma ameninta cu moartea cristina ma ras in cap sa nu mai ies afara mau dizbracat complet si ma loviau nam mai suportat si iam spus lu cristina dar ia a strigato pe mama si mama la strigat pe tata iauzi nelu ce spune fata si el a inceput sa jure ca mint si ma lovit rau de tot cristina se inmuiase si ma bagat dupa usa si a zis ajunge a doua zi tata era la munca ca si cum nu sa intimplat nimic cristina cu mama mau intrebat ce sa intimplat leam spus dar mama nu a crezut cristina da eu nu leam mai spus ce sa intimplat afara nu a mai durat mult si au venit de la asociatie sa ne anunte ca in 3 zile ne da afara daca nu platesc suma de 6000lei veki vine sectoristu si ne scoate in strada mama a facut un anprumut la ceareu cum era pe atunci si sa dus tata sa plateasca dar tata na platit a plecat de acasa si noii am fost evacuatii de sectoristul chiokior iar dupa ce am terminat cu caratu mobilei la bunicii acasa locuiau in expres nu era asa departe de noi a aparut si tata nu stiu ce a spus ca el dormea bine mersi cu mama la bunicii si cristina tot acolo iar eu diana gabriel ciprian florinel dormeam pe scara bloculuii si aveau vecini grija de noii le duceam gunoiu le faceam cumparaturi sa primim o bucata de paine si era foarte greu ca painea se dadea pe cartela jumate de om pe atunci .apoi cerseam prin cimitir sa putem supravetuii ne duceam si dadeam cu matura prin cinematrografe pentru a ne hraniinu stateam tot timpul pe scara blocului ca mai aveam lucrurii de pazit dar tata a profitat si de ocazia asta si a furat din lucruri si le vindea a disparut doua carpete mau omorit cu bataia si apoi am aflat tot eu unde lea vindut dela o fata am duso la mama la bunicii am fost crezuta dar de geaba ca el na fost pedepsit dupa vreo patru luni au primit un apartament pe strada dorduluii la blocurile cu sobe un apartament cu 2 camere neam adunat toti acolo in tiganime veneau tigani peste noiivoiau sa ne ia tata nu a avut nimic de spus nici o data doar mama asa sa distramat toata familia cristina sa maritat diana a plecat si ia gabriel florinel ciprian au fost arestati numai eu am ramasfrati meii furau mincare spargea beciurii apoi mama la nascut si pe petrut fratele cel mai mic eu lam cunoscut pe tirdeanu costel si parinti lui nu ma vrut ca eram saraca si sa retras o perioada costel mama a ramas fara servici tata la fel din cauza alcolului cind costel sa hotarit sa fugim eu abea scapasem iar dintrun viol fratele unei vecini stateam cu copilul ei si a venit frasu si ma violat si sora lui ia spus mamei ca el vrea sa ma ia de nevoasta dar eu nu am vrut ca nul iubeam si cind costel a venit iam spus de vecin si ma achceptat asa am gasit o fabrica de sapun in garleni cu cazare cu tot si neam retras acolo dupa care am aflat cas gravida dar la scurt timp de oare ce nu stim nici la ora actuala al cui ie copilu parinti lui costel nea gasit nea luat acasa faceam naveta girleni bacauburtica crestia stringeam banii pentru botez si cununie la un momendat eu trebuia sa ma opresc de oare ce intrasem in luna mea sa nasc costel continua munca in 1991/11/07lam nascut pe fiul meu tirdeanu marius costel dupa care urma botezu dar pe de ascuns a fost botezat si numele tot pe deascuns fintca parintii lui costel erau abentisti si spuneau ca trebuie sal botezam la 30 anii ca asa a fost isushristos botezat si ca copilul asta ie primul nepot baiat si trebuie botezat la biserica lor dar noi cu sora lu costel nu am dat importanta si lam botezat apoi au aflat si neau dat afara neam dus la parintii meii costel sia perdut munca si sa apucat de hoinareala cu un frate de al meu care abea iesise din puscarie si au spart un magazin alimentar au sustras mincare dar au fost prinsii si condamnatii iar eu am ramas singura cu un copil de 6 lunii la brat ai mei cind ma primeau cind ma dadeau afara pina o vecina mia recomandat sa am grija de o batranica ca ma primeste cu tot cu copil mam bucurat am acceptat aveam un salar de 400 lei cazare si mincare cemi mai trebuia era in cartieru cefere la o casa salaru care il luam ma duceam sil cautam pe costel da numai ca costel ma respins dupa un timp deoare ce nui ajungea ce ii duc eu si asa sa rupt si legatura cu el de 4anii nu mai stiam nimic de el si nici cu parintii mei 2 anii nu am mai tinut legatura dar dupa 2 anii mia venit doru de mama mam dus so vad fratele meu ciprian iesea la munca la inchisoaresi asa se eliberase iar neavind ce face iam spus mamei unde stau dupa care ma vizitat intro zi cu ciprian si adoua zi am fost trasa la raspundere pentru o butelie si un aragaz mic dar leam spus situatia meadin familie si asa am mers cu patronu acasa la mine si a gasit lucrurile lea luat dar pe mine nu ma mai primit inapoi si asa am ajuns inapoi la parintii mei
  .ciprian sa dus pe un santier sa stringa lemne sa inpretenit cu un tip care lucra pasnic acolo stateau de vorba in baraca eu iesisem cu marius la plimbare cind mam apropiat de santier erau 2 ciini lupii unul din ei a sarit si la muscat pe marius de cap era plin de singe eu tipam disperata atunci a iesit ciprian din baraca aia cu prietenul lui conache daniel au scos copilu si apoi neam dus la spital mia cusut baiatu la arcada si ia facut o injectie dar caini erau vaccinatisi asa daniel trebuia sa vina sami duca baiatul la pansat de acolo neam cunoscut si a venit ma cerut si ma dus acasa la el unde neam stabilit inpreuna cu ceii cei 6 frati ai luii era foarte greu parinti lui daniel erau despartiti dar tatal lui lucra paznic si mama lui la partizanu ia de multe ori nici nu trecea pe acasa cast petrecea noptile in santier cu taicasu cu toate ca iera recasatorit ciprian sa dus la daniel si a spart masina pe care el o pazea si asa a ramas si daniel fara servici ia disfacut contractu de munca cu litera i si nu se mai putea angaja eu avea niste case de curatat din asta traiam era foarte greu dar trebuia sai hranim pe totii si asa ma duceam noaptea si furam din gradinele oamenilor marar pantrunjel ciapa telina toate verdeturile si le faceam legaturii iar dimineata ma duceam la piata le vindeam si luam mincare asa traiam apoi in 1995/27/07am nascut o fetita pe conache andra elena dupa care era si mai greu pentruca nu mai puteam pleca trebuia so las in grija cuiva asa mam dus la o manastire din serbanesti si am pus o cerere pentru alimente mia aprobat si asa am avut timp sa ma las de prostii si sa ma ocup catdecat de fetifa mea mera si frica de dumnezeu si asa a mai ramas sa ma duc la citeo casa din cind in cind dar vecini imi spuneau ca marius ie batut mort de foame plinge mai mereu dar eu nu mai aveam timp de el nu stiu dar stresu grijelemiau luat mintile lam intrebat pe daniel ad ce se intimpla cu marius ca vecini spun ca plinge mereu.si daniel sia aratat adevarata fata ce nuti convine iesi afara ca dacai obrasnic mai ieducal si tu pe dracul asta inpelitat mam suparat foarte tare miam luat copii si am plecat dar daniel a fugit dupa mine ma batut mia luat fata si ma alungat eu nu am putut pleca mam intors inapoi si miam dat seama ca copilul meu ami era chinuit marius avea doar 4aniice rau putea face elsi asa daniel imi scotea ochii ca ramas fara servici din cauza mea ca ma luat an pelea goala cu un copil ma pus naiba sai povestesc de tata si mereu imi reprosa devenise violent ma fugit mia batut parintii ma luat inapoi fortat de multe ori voiam sami pun capat zilelor dar mau tinut copii meii in viata.era un cosmar nu mai suportam apoi indecembrie cind fetita mea avea doar 6lunii a venit costel stia tot de la mama mea si mia dat o intinlire in oraselul copilului pe stadionului fara sa stie nimenii mam dus amstat de vorba cu el mia propus sa merg cu el la turci sa muncimsa ne luam o casa ca nici parinti lui nu vrea sa fim inpreuna dar cind avem casa noastra nu mai poate face nimeni nimic ca are el pe frasu acolo la cules de mandarine si cistiga bine ca ma achcepta asa cum sunt ca ma iubeste iam cerut sa ma lase un timp sa ma gindesc mia dat doua saptaminii dupa care mam sfatuit cu mai multe persoane mai in virsta ca mine care imi stia situatia si mia spus ce stai si te chinui si risti viata daca te accepta cu copii inseamna ca te iubeste ce mai astepti in timpul asta o doamna mia botezat fetita daniel a furat bani de la botez sia luat pasaportul si a plecat 3 zile dupa care sa intors cu doua femeii si lea bagat in patul nostru nul mai interesa ce simpt eu apoi ieu ma duceam la munca si el era cu alta femeie in casa care ii adusese un borcan cu mincare reprosindumi ca eu nu mai sunt buna de nimic si asa mam hotarit sa il parasesc de tot .mam dus sa mascund la sora mea dianacare locuia la un camin confort 3 cu sotu iei si cei 2 copii ai sai lamchemat pe costel am stat de vorba cu el neam dus sa dam de pasapoarte dar din pacate costel nu a putut deoare ce era recitivist si trebuia sa mai astepte iar eu lam dat si asa neam inteles sa ma duc eu cu frasu ininte si cind va putea el ma va urma si asa sa luat decizia ca baiatul meu sa ramina cu mama mea si fata sa stea la sormia diana si ca costel a avea grija sa nu le lipseasca nimiccind neam dus la fratele lui costel cristi tirdeanu sa programam plecarea ceva probleme avea si nu putea sa plece recent dar ma trimis cu vecinul lor ininte cu ciprian galateanu am plecat cind am ajuns acolo ne astepta un turc aproape de granita nea luat si nea dus la un hotel dupa care neam culcat de oboseala a doua zi ma dus intrun magazin ma inbracat apoi la cuafor si seara intro discoteca in care se aflau multe romince din vorba in vorba am descoperit ca de fapt era un bar de prostituate pe mine ma trimis cu o fata acasa la ia sal astept acea fata era cuplata cu un turc si avea si un bebelus am dormit acolo bebelusu plingea mai mereu si fata mia spus ca nu prea are pept si si pina miine asa va plinge deoare ce sa terminat laptele si mam oferit eu sai alaptez mia permis si a venit vorba de copiidupa care fata mia zis ca daca fac cemi spune ajung mai repede acasa .zic la ce te referi pai euteam cumparat cu 1000 de dolari si tu daca faci cum spun eu in doua trei lunii te duci acasa si cu banii am inteles totul am plins de mam zapacit ieram constienta ca nu am incotro tipa vorbea foarte mult la telefon la un momendat mia spus aranjeazate putin si hai sa bem o cafea aici la un vecin neam dus eram noua cum ma vazut ma luat intro plimbaresi tipa mia zis ca nu dureaza nici o luna si pot pleca deoare ce asta plateste bine dar asta depinde de mine.dar cind eu mam urcat intro masina cu acea persoana la primu semafor am vazut politia rutiera si mam dat jos tipul a fugit cind a vazut ca cobor din masina politia sia dat seama si mau luat sa fugit dupa tip eu nu stiam limba nea dus la politie acolo mia adus traducator leam spus cum am ajuns acolo siau facut mila au facut o chieta totii politisti si mau pus pe un tren istambul bucuresti dar inainte de asta miau dat voie sa sun acasa si am sunat pe doamna grazela nasa mea nana fetitei mele ia sa dus ia spus mamei sau dus amindoua la politia mun icipiului bacau au spus acolo au depus o declaratie dar nu sa luat nici o masuradar eu a 5 zi mam intors in tara mam dus la mama marius dormea iam povestit mamei dupa care iam zis ca ma duc sa iau fata dar mama mia zis ca fata ie la daniel ca diana la sunat sa vina sa io dea fintcaia nu o poate intretine ca costel a mintito atuncea disperata mam dus la daniel acasa usa era intre deschisa nu era nimeni maicasa dormea dusa fetita mea sugea dintrun bibiron cu apa am luato din bratele ei si nici na simptit si mam dus la mama lam luat si pe mariussi mam dus la sormea cristina pentru citeva zile casa nu ma gaseasca daniel acolo am cunoscut o fata care mergea la turci de mult timp mam luoat cu ia si am lasat copii la cristina si am plecat in turcia pe cont propiuin momentul alanu mai ma gindeam la mine ce fac ce o sa patesc vroiam cu ori ce pret sa fac banii sa le ofer un camin copilor mei sa le ofer ceia ce eu nam avut sa traiesc alaturi de ei sai ocrotesc sa nu treaca prin ce am trecut eu doar atita aveam in capu meu .si asa am plecat viza era de 2 lunii am practicat prostitutia la fie care viza veneam la copii le luam de toate lasam banii pentru ingrijirea lor restu banilor ii dadeam lui cristina sa mii stringa sami iau o casa asta a durat 9lunii de zile dupa care am primit un telefon sa vin acasa ca marius ie la centru de minorii am inebunit miam scos bilet si am plecat acasa cristina ma dus un era la un centru de minori din bacau cind am ajuns acolo miau spus cai a doua oara la iei si ca prima oara la scos cristina dar a doua a refuzat sal ia si ca copilu nu mai vrea nici el sa mai mearga la eii acasa cal bate ca nui da mincare cal alunga de acasa ca la ars cu tigara bine inteles ca cristina na recunoscut nimica si a intervenit protectia minorimor si nu am dreptul sal iau acasa fintca nu am sai ofer un camin si mia spus sa aleg unde vreau sa locuiasca copilul meu ori la scoala de corectie din ura ori in plasament la o familie asta pina cind am eu posibilitatea sai ofer un camin nam avut in cotro si am acceptat familia a doua zii am cunoscut familea respectiva familea palade gheorghe si palade elena din secuieni il puteam vizita ori cind si asa am ramas si fara un copil apoi am plecat repede in turcia cu gindul sa rezolv cit mai repede treaba cu casa sami pot lua copilul napoi dar cum am ajuns ma si arestat politia am facut 7 zile inchisoare si apoi trimisa in tara cu interdicti de 5 anii mam dus acasa am antrebato pe cristina citi bani am imi ajunge de o garsoniera macar si mia spus antreabal pe florin ca el stie ca pe numele lui sunt bagati banii in banca florin find sotul ei domnul apostolescu si au doii copii
  si eii dar florin mia zis ca nu stie el cit mai este acuma apartamentele atunci ini scotii si mie banii pai stai sa vezi ca trebuie sa pun cerere de sustragere a banilor si cine stie cind imi aproba aia zic ok te duci maine bine a doua zi mia spus ca ia aprobat pe joi ok zic dar nam mai apucat ziua de joi ca venit soacra lu cristina si mia zis cami da 5000 leii sami iau fata sa plec ca nu mai au nici un ban ca ma minte ca nare nici un ban in banca atunci cind am auzit am a nebunit nu stiam ancotro so iau mam dus la diana acolo am cunoscut pe cumatru ei raileanu gigi iam propus sa se casatoreasca cu mine pentru o 100 dolari si un casetofon si un ghiul a acceptat eu aveam nevoie doar pentru acte am dus fata la familia unde locuia marius am facut un contract de mina pentru 1400leii pe luna sa aiva grija si de andra neam anteles si am plecat dar nu in turcia an grecia singura cu calauză din bacău pe jos eram 38 de persoane dar numai 3 am scăpat de politia frontiera in saloniki neam suit intrun autobuz care sa anbarcat antrun bac si neam trezit pe insula retimno acolo am cunoscut romani care nea ajutat sa gasim o slujba
  cu am intrat la spalat vase si aveam grija si de 4 copii lucram si la camere trimiteam bani acasa dupa 4 anii mam dus acasa smi iau copii cu mine cu acte doveditoare ca am munca prin tribunal copii miau fost incredintati mie familea palade sa dovedit a fi o familie de nimic ca copii care ia mai avut an plasament au fost chinuiti o fetita violata de fiul lor .apoii am plecat cu copii mei in grecia dar din bunatatea mea am fost si sunt judecata si la ora actuala de copii mei nu au vrut sa ma asculte nici o data marius are 22 de ani a muncit in grecia la termopane na vrut sa mearga la scoala cand marius am urmat avea virsta de 14 ani si andra 10 ani andra a mers la scoala dar din clasa 7 nu a mai vrut sa mai mearga la scoala marius ce salar lua al juca la pacanele andra la 15ani voia maritat eu miam facut un prieten care ma ajutat inlegatura cu copii gazda alimente urma sami refac viataam cerut pareria copiilor mei dar ei era doar dupa avantaj daca le oferea cadourii spuneau da altfel nu nu .anainte sa ne casatorim pe 15 august am avut un accident am spalat covoare pe bloc si am cazut dela etaju 3 pe un garaj a fost o minune dela dumnezeu ca sunt in viata am simptit ca am platit pacatele mele am avut calcaiu zdrobit si mam ales cu operatie la piciorul drept cu mina dreapta rupta si cu ochiul drept 10 copci
  mam chinuit singura copii au fost lasati in voia soartei ca vitorul meu sot nea abandonat spunindune ca tasu a avut un atac de inima si ca trebuie sa se duca in iraclio la el la spital dar eu aveam prieteni multi si ma ajutau fiecare cum puteau cu copii cu mine era mai greu ca nu puteam merge la baie si trebuia cineva sa stea permanent cu mine timp de trei luni spital trei la pat acasa apoi sa intors manoli si sia cerut iertare nam avut an cotro si lam iertat ca nu aveam din ce trai dupa care incet incet mam facut bine apoi nean casatorit am si nascut in 2008/05/07pe fiul meu hristoforakis aristidis sotul hristoforakis emmanuil
  dar noi il strigam manoli dar nu va gindit ca dumnezeu mia pus mina in cap ca asa am crezut si eu dar mam anselat ca dupa 9 luni am ramas iar insarcinata si au intervenit parintii surorile luii si au platit 500euro si mau obligat sa dau afara dar eu aveam frica de dumnezeu pentru pacatele mele deaja mu mai muncea are 4 anii decind sta eu la ora actuala sunt in rominia ma chinui cu aristidi stam in gazda cum putem ne mai ajuta fetita mea manoli isi mai aduce aminte cind si cind de noii traim din alocatia lui aristidis 40 roni si fata munceste peunde apuca nu reusesc sa string banii sa divortez sa cer pensie alimentara eu nu pot munci decind cu accidentu marius ie arestat ca furat oii nici eu nu mai stiu ce a mai facut copilul asta.aici inchei povestea mia

 11. cristi said,

  on iulie 7th, 2013 at 2:50 am

  Buna ziua,,imi cer scuze daca a mai intrebat cineva, dar sunt foarte multe comentarii. :)
  Daca am o carte digitala si, as dori sa o vand pe propriul site, trebuie inregistrata undeva? Cum ma pot proteja sa nu imi fure continutul atat timp cat nu este data gratis. Trebuie totusi implicata o editura? Numai bine.


 12. on iulie 7th, 2013 at 8:10 am

  Cartea electronica trebuie sa fie procesata intr-un anumit fel pentru a nu putea fi multiplicata cu usurinta de oricine. Trebuie sa fie „securizata”, si aceasta implica costuri. De obicei este un cost initial de mii de euro si apoi se plateste un abonament lunar sau anual. De asemenea, pentru fiecare exemplar produs, exista un cost de 25-60 centi. De aceea aveti nevoie de o editura, care sa preia aceste costuri.

  In plus, publicand printr-o editura, beneficiati de asistenta editoriala, extrem de importanta pentru succesul cartii si de promovare – la fel de importanta.

 13. cristi said,

  on iulie 7th, 2013 at 11:32 pm

  Multumesc de raspuns, e destul de clar.

 14. Tieran said,

  on iulie 10th, 2013 at 8:07 am

  Buna ziua asi dori sa stiu daca pot sa trimit pe e-mailul dumneavoastra ca sa imi puteti spune daca romanul meu politist merita sa fie publicat. Am mare nevoie sa primesc un sfat si un ajutor din partea dumneavoastra. Va multumesc foarte mult. Cu stima


 15. on iulie 10th, 2013 at 10:59 pm

  Buna ziua,

  Am primit romanul. Va voi trimite prin e-mail opinia mea, după ce îl citesc.

 16. florentin said,

  on iulie 11th, 2013 at 12:48 am

  Doamnei Raileanu Liliana
  Trebuie sa va casatoriti cu un burlac bogat si celebru, ex. catalin botezatu.

 17. ionita valeria sanda said,

  on august 7th, 2013 at 5:59 pm

  Buna seara ,sunt Valeria Sanda Ionita ,licentiata in Litere ,membra in Fundatia Dostoievski,si de curand am finalizat un roman eseu ,care se cheama EXILAT IN ROMANIA .As dori sa il public cat mai repede .Ce m-ati sfatui?Prof.Kovacs spune ca am un talent de povestitor colosal…
  Va multumesc ….
  VALERIA SANDA IONITA
  FUNDATIA DOSTOIEVSKI


 18. on august 18th, 2013 at 6:13 pm

  Trimiteti-ne o parte din carte si CV-ul dumneavoastra pe adresa info@epublishers.info.

 19. CRISTI said,

  on octombrie 22nd, 2013 at 1:59 pm

  Domnule Poenaru, sunt somer de un an. In acest timp am scris o carte pe care oricum vroiam sa o scriu. Am trimis-o la Polirom pe 6 septembrie si nu am nici un raspuns. Nu stiu cum sa procedez. Sa trimit manuscrisul si la o alta editura, la dumneavoastra mai exact? Nu e incorect din partea mea?Nu stiu cat de bine am scris, in schimb tot ce am scris e real. Daca considerati ca este cazul, va trimit manuscrisul. Ca experienta in domeniu mentionez ca am fost doar colaborator al ziarului judetean unde publicam saptamanal Pilula Ecologica, dar nu am mai scris o carte. Astept un sfat de la dumneavoastra


 20. on octombrie 23rd, 2013 at 12:43 am

  Asteptati raspunsul de la Polirom (poate e bine sa le trimiteti un „gentle reminder”). Daca este negativ, trimiteti-ne si noua o parte din carte, poate veti avea o sansa cu noi. Succes!

 21. CAtalin said,

  on octombrie 22nd, 2013 at 11:44 pm

  Am scris o carte SF de 80 de pagini si as dori sa aflu daca se poate publica asa sau exista o regula in legatura cu numarul paginilor.
  Daca se poate publica as dori sa stiu de ce am nevoie,de cati bani am nevoie sau daca exista vreun mod in care sa nu am nevoie de bani pentru a o publica.


 22. on octombrie 23rd, 2013 at 12:39 am

  Trimiteti un fragment la info@epublishers.info si vi se va raspunde la toate intrebarile.

 23. Catalin said,

  on octombrie 25th, 2013 at 6:58 pm

  Daca as dori sa colaborez cu dumneavoastra pe ce adresa sa va trimit email cu parte din carte?


 24. on octombrie 25th, 2013 at 7:49 pm

  info@epublishers.info

 25. Catalin said,

  on octombrie 26th, 2013 at 12:19 am

  Gata am trimis.Multumesc!

 26. Decamdata anonim said,

  on decembrie 8th, 2013 at 8:11 pm

  Poate vreodata v oi scrie o carte legat de infiintarea unui partid puternic in Romania dupa ’89 si despre care nu se cunoaste mare lucru . Sau poate despre o persoana care toata
  viata a fost vazuta de oamenii din jur numai dupa aparente , realitatea fiind ceva deosebit , dar neoferita publicitatii si celor din jur .

  In plus , daca as scrie asa ceva , ce garantie as avea , ca in tara aceasta plina de oameni lipsiti de educatie , nu ar exista plagiat asupra lucrarii mele asa cum sa intimplat in alte cazuri . .. Intimplator am si un Id pt. messenger …respectiv
  Iulianmailbox


 27. on ianuarie 19th, 2014 at 7:23 am

  Scrieti fara teama. Cazurile de „furt literar” sunt extrem de rare.

 28. Tieran said,

  on decembrie 26th, 2013 at 7:52 pm

  Buna seara cum a trecut Craciunul va urez dvs si intregi edituri, echipei un sincer La multi ani si fericiti sa fim sa le putem impartii pe toate. Va transmit un real Multultumesc ca existati.


 29. on ianuarie 19th, 2014 at 7:15 am

  Multumim pentru urari.
  La Multi Ani!
  Stim ca in curand (la inceputul lunii februarie) apare la editura ePublishers captivantul dumneavoastra roman politist „Drumul spre libertate”. Va uram atat dumneavoastra, cat si romanului dumneavoastra, mult succes in anul 2014!

 30. doina said,

  on februarie 14th, 2014 at 4:30 pm

  Buna ziua! sunt doina din rep.moldova. as vrea sa fac niste carti personalizate pentru copii si am nevoie de niste istorii/basme pentru copii, pentru virstele 3-7 ani. eu nu stiu daca as putea asa istorioare. la fel am scrise poezii, cum as putea obtine drepturi de autor si a le publica? si unde? cum? va multumesc mult mult!


 31. on februarie 15th, 2014 at 5:32 pm

  Stimata Doamna, puteti sa dati mai multe amanunte privind cartile personalizate pentru copii?

 32. Cristi said,

  on decembrie 14th, 2014 at 1:40 pm

  Stimate domn, am in proiect un scenariu de film si doream sa va adresez cateva intrebari :
  – exista agenti specializati in asa ceva in Romania, care sa incerce promovarea scenariului in SUA ?
  – se implica edituri din Romania in promovarea de scenarii de filme ?
  – cum iti inregistrezi drepturile de autor asupra unei lucrari literare, fie ca este roman sau scenariu de film ?
  Va multumesc pentru atentie si v-as ramane dator daca mi-ati putea furniza ceva link-uri cu informatii suplimentare.


 33. on ianuarie 12th, 2015 at 9:14 am

  1. Nu stiu sa existe agenti romani care sa promoveze scenarii in USA, dar puteti sa contactati agenti americani dupa o cautare serioasa pe Internet.
  2. Editurile din Romania nu se ocupa de promovarea scenariilor – ele le pot publica, dar nu cauta regizori si nu devin producatori, ci le vand tiparite prin librarii (in cel mai bun caz).
  3. Drepturile de autor asupra unei lucrari terminate se inregistreaza la ORDA – http://orda.ro/

 34. Aurel said,

  on ianuarie 28th, 2015 at 1:13 am

  Buna ziua as dori sa va intreb ce accepta editorii inainte de a publica o carte, fin ca am o carte scrisa de stra stra bunicul meu si sunt si cuvinte vulgare in ele, si daca se accepta asa ceva sau daca va trebui rescrisa. multumesc.


 35. on iulie 18th, 2015 at 10:23 pm

  Nu rescrieti. S-ar putea sa stricati textul. Luati legatura cu un editor. Scrieti la info@epublishers.info.

 36. Cristina said,

  on ianuarie 29th, 2015 at 3:10 pm

  Buna ziua! Am o carte scrisa dupa fapte reale, este o mica istorie spun eu din lumea mafiei, si nu este inca publicata. Si am trimis o parte din ea la “Warner Bros Studio U.S” dupa ce au analizato, am primit raspunsul sa caut un editor pentru o publica etc, si as dori sa stiu ce se poate face? Im pare rau am scris Emailul meu vechi din obijnuinta pe care nu mai am acces, Cu Stima!

 37. Rodica said,

  on septembrie 11th, 2015 at 3:36 pm

  Buna ziua,

  Am publicat o carte pe amazon de aproape un an, insa vanzarile merg foarte prost. Aveti ceva sfaturi cum as putea sa cresc vanzarile ? Dumneavoastra va ocupati de promovare pe Amazon.com ?

  Multumesc


 38. on septembrie 28th, 2015 at 11:42 pm

  Promovam carti pe Amazon, da. In ce limba este cartea pe care ati publica-o?

 39. Fulvia said,

  on noiembrie 20th, 2015 at 11:20 pm

  Buna seara…imi place enorm sa scriu,este o parte din viata mea si momentan scriu o carte autobiografica,deoarece consider ca multe persoane se regasesc in ceea ce am trait dar as dori o parere de la un expert daca ceea ce scriu este corect si daca trebuie sa continuu in aceasta maniera.Plus,ca as dori sa aflu cate pagini ar trebui sa contina o carte autobiografica,ma refer la modul general.Multumesc frumos.

Leave a Reply

*